Спартак Варна с най-добрата атака сред 65-те отбора в Трета лига

426

Спартак Варна е най-резултатният отбор сред всички 65 състава от четирите групи в Трета лига. Това сочи статистиката от досегашните мачове през сезон 2018/19.

Соколите, които от миналия кръг са на първо място в Североизточната Трета лига, са отбелязали 88 гола в 23 мача. Това прави средно по 3,82 попадения на мач. С подобни показатели не може да се похвали нито един от другите отбори, които са част от третото ниво на родния ни футбол.

Efbet дава до 200 лева бонус за нови клиенти. Регистрирайте се за секунди ТУК! Можете да играете и без да имате карта!

Най-близо до Спартак е конкурента му на североизток Суворово, който има на сметката си 71 гола. На югоизток най-резултатен е Нефтохимик с 69 гола в 27 мача или средно по 2,55 на среща. В Северозападната Трета лига над всички е Янтра Габрово с 65 гола в 24 мача, а на югозапад лидерът Хебър има 56 попадения в 29 двубоя.

До момента голмайстор на Спартак в първенството е Васко Боев с 12 попадения, а друг халф – Валентин Веселинов има 11. С по 9 гола са Ивайло Русев и зимното попълнение Румен Николов. По 8 точни изстрела имат Беадир Беадиров, също дошъл в състава за пролетния полусезон, както и Илиян Неделчев. С 5 гола пък е капитанът Боян Илиев.