Семейството на соколите се увеличи – създадоха баскетболен клуб Спартак Варна

302

Семейството на Спартак Варна се увеличи с нов член. Соколите вече имат подразделение в още един от най-популярните спортове у нас – баскетболът. Баскетболен клуб Спартак е регистриран през миналия месец, а вече официално е и член на Българската федерация.

Ръководител и главен треньор в клуба е Светла Жечева-Тупанкова, която дълго време работи в Академик. “Идеята е да привлечем повече деца и да ги запалим по баскетболната игра. Да спортуват и да изпитват удоволствие от това”, сподели Жечева-Тупанкова.

Имате абсолвентски празник? Професионалистите от Фотостудио “КЛАСИК” ще запечатат най-запомнящите се моменти. Възползвайте се от промоцията до края на април

Към момента в клуба има над 100 деца на възраст между 6 и 14 години. От новия сезон Спартак ще участва в първенствата с 6 отбора – до 10 и до 12 години при момичетата, както и до 8, до 10, до 12 и до 14 години при момчетата.

За своите тренировки баскетболният клуб ще използва залата на стадион “Спартак”. “Надявам се да намерим спонсор, който да ни помага. Бихме се радвали, ако поне транспортът бъде подсигурен. В момента клубът се издържа основно от такси, с помощта на родителите на децата”, заяви още Жечева-Тупанкова. Тя се надява клубът да домакинства на официални мачове в залата на “Спартак”, но за целта трябва да бъдат намерени средства за осигуряване на електронно табло.