Енгибаров: Този отбор заслужава да играе отново големи мачове

162
Снимка: Фейсбук страница ПФК Спартак Варна

Наставникът на Спартак Варна Енгибар Енгибаров беше изключително щастлив след завръщането на отбора в професионалния футбол. Соколите спечелиха промоция за Втора лига след като победиха днес Светкавица в Търговище.

„Щастлив съм, че изпълних задачата си и това, за което дойдох в Спартак, го постигнах. Поех Спартак в началото на 2018-а, когато на практика нямахме отбор и бяхме на дъното в класирането. Още тогава си поставих за цел през лятото на 2019-а да сме в професионалния футбол и успяхме. В три полусезона постепенно надграждахме и от аутсайдер превърнахме Спартак в хегемон. А този сезон ние сме единственият отбор от Първа, Втора и Трета лига без загуба”, коментира Енгибаров пред “Петел”.

Efbet дава до 200 лева бонус за нови клиенти. Регистрирайте се за секунди ТУК! Можете да играете и без да имате карта!

Едно огромно браво на футболистите! Горд съм, че съм техен треньор! Те показаха характер, себераздаване и професионализъм, и въпреки страничните фактори се завърнахме безапелационно и заслужено в професионалния футбол. Аз нито за миг не съм се съмнявал, че това ще стане, защото Спартак е клуб с история, традиции и вярна публика. Този отбор заслужава да играе отново големи мачове на обновения си стадион и възможно най-скоро да се завърне там, където му е мястото – в елита”, допълни наставникът на соколите.