Феновете на Добруджа подкрепиха протеста на спартаклии

43

Протестът на привържениците на варненския Спартак продължи и днес. Те издигнаха плакат срещу ръководството на клуба, на който пишеше  „Това не е Спартак, а стария бардак“. Днес техният протест бе подкрепен и от агитката на добричлии. Близо 40 човека викаха за Добруджа. Те опънаха плакат с надпис „Вън Янко и „Инжстрой“ от Спартак“.

Това не е първия път, в който фенове на друг клуб подкрепят привържениците на Спартак в битката им срещу шефовете. От дълго време агитката на соколите е подкрепяна и от многобройните фенове на Ботев Пловдив, които също издигат плакати срещу настоящото ръководство на варненския клуб. Ултрасите на канарчетата са съпричастни към колегите си от Варна, тъй като и те дълго време водеха война срещу бившия президент на клуба Димитър Христолов. В крайна сметка успяха да го изгонят, а сега собственик на Ботев е банкерът Цветан Василев.

Протестът на феновете на Спартак продължава вече две години – от както клубът бе фалиран и пратен в аматьорския футбол. От тогава те ходят на Коритото само да изразяват позицията си, а през останалото време мачовете преминават при гробна тишина. През седмицата привържениците окупираха и сградата на Община Варна по време на заседанието на общинския съвет, на което Янко Станев напусна председателския пост на финансовата комисия.