10 отбора участваха в 145-то издание на Football Quiz Varna

19

10 отбора участваха в 145-то издание на Football Quiz Varna. Дебют направи „Таратанец“, които имат опит с участие в куизове и на други тематики. „Милан“ се обединиха с „Лимонов сок“ и това отново се оказа много добра стратегия.

В първи кръг участниците се поизпотиха с въпроси, свързани с шестте актуални финалиста в ЕКТ – „Ман Сити“, „Интер“, „Севиля“, „Рома“, „Уест Хям“ и „Фиорентина“. „Сокър нуубс“ се справиха най-добре с 6 точки и уникален отговор, а „Милан“ бяха с 4 верни, като един от тях бе уникален. „Борисов тийм“ също се отличиха с 6 точки.

Във втори кръг „Борисов тийм“ бяха безгрешни и поведоха колоната. На „Скрита сила“ и „Милан“ принадлежаха другите два най-добри резултата, а именно – 8 точки.
Във въпроса за изброяване се търсеха 6 отговора, а най-добре се справиха „Одесос“, разгадавайки 5 от тях.

В трети кръг „Зелен боб“ дадоха 6 верни отговора. Толкова имаха и „Милан“ като един от тях бе уникален! „Борисов тийм“ обаче заковаха 7 верни, от които един уникален и се върнаха на върха след двумесечно отсъствие на него. Това бе и юбилейната им 50-та победа в историята на футболния куиз – постижение, достойно за адмирации!

Крайно класиране:
1. Борисов тийм– 36 точки
2. Милан (+Лимонов сок) – 33
3. Сокър нуубс – 27
4. Зелен боб – 26
5. Скрита сила – 21
6. Доайените – 20
7-8. Одесос, Соколите – 18
9. Старците – 15
10. Таратанец – 13