10 отбора премериха сили в 135-ото издание на футболния куиз на Варна. Борисов Тийм е №1

29

10 отбора премериха сили в 135-ото издание на футболния куиз на Варна. Първи кръг беше визуален и включваше 15 снимки. Подсиленият с още двама души титулярен състав на „Борисов тийм“ отговори правилно на всички въпроси и получи бонус точка. „Зелен боб“ бяха плътно зад тях с една единствена грешка.

Във втори кръг „Борисов тийм“ отново бяха безгрешни, а 4 тима записаха по 8 точки.
Във въпроса за изброяване „Зелен боб“ се принуди да рискува и си заслужи 4 точки за отговорите + 2 точки бонус и по този начин се изравни с „Борисов тийм“ на върха.

В трети кръг „Борисов тийм“ си опече първото място с 9 верни отговора, един от които бе уникален. Единственият въпрос, с който не успяха да се справят, бе познат от „ЖК Победа“, които въпреки бонуса от 3 точки не успяха да отлепят от последното място. За сметка на това във второ поредно участие „ЖК Победа“ успява да даде уникален отговор, което не се случва често дори на отборите в челото.

Крайно класиране:
1. Борисов тийм – 49 точки
2. Зелен боб – 40
3. Скрита сила – 35
4. Хипи – 30
5. Анти-конти – 25
6-7. Одесос, Милан – 24
8. Раковски-Русе – 22
9. No name – 20
10. ЖК Победа – 19

Следващото издание на надпреварата ще бъде на 15.11 (вторник), а темата в него ще бъде изцяло за световните първенства по футбол. Мястото на провеждане е „Златната овца“ (ЖП гара). За записване – Светослав Чимев, 0882 379839!

Ако и вие желаете да проверите своите знания, можете да опитате да си отговорите на някои от въпросите, които бяха зададени на последното издание на футболния куиз в морската столица (отговорите ще видите по-надолу в статията):

1. След кое свое треньорско уволнение Фабио Капело е компенсиран с малко над 15 млн. Евро?
2. Кой футболист, печелил Шампионската лига като играч на “Ювентус”, в сезон 2009/2010 г. бе старши треньор на “Бианконерите”?
3. Кой световноизвестен полузащитник наскоро в 776-ия си мач получи за пръв път червен картон в кариерата си?
4. Сложилият край на кариерата си Жерар Пике е играл официални мачове за 3 клубни отбора – „Манчестър Юнайтед“, „Барселона“ и кой друг тим?
5. Кой отбор е играл финални мачове в Шампионската лига срещу 2 различни тима от един и същи град?
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
–––––––
1. Националният отбор на Русия
2. Чиро Ферара
3. Тони Кроос
4. Сарагоса
5. Челси – срещу Ман Ютд – Ман Сити