Шефът на СКЛА Евър: Футболисти тренират на заключения стадион „Локомотив”, а 3-4 пъти повече лекоатлети се чудят къде

36

Председателят на СКЛА „ Евър” Варнa Крум Крумов разпространи отворено писмо до варненската общественост, с което изразява несъгласие със странните нови часове, които са дадени за тренировки на лекоатлетите на СК „Локомотив”, пише „Петел“.

——————-

Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация

——————-

Крумов напомня, че клубовете имат актуални договори с Община Варна за ползването на стадиона, но смята, че в момента за сметка на тях са облагодетелствани футболисти (бел.ред от школата на Спартак), които тренират там и ползват базата на стадиона в удобно за тях време.

„Кой, кога, как и защо е взел това решение в полза само на 1 спорт – Футбол?”, пита Крумов.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

Поместваме неговото писмо без редакторска намеса:

„С ГРИЖА И БОЛКА
Спортен Комплекс „ Локомотив „ Варна вече го няма като цялостно съоръжение ! Разделен е на две части ! Без диалог , без информация ! Защо и от кого ?
СК „ Локомотив през последните 10 години беше съоръжение ползване от 9 вида спорт : Лека атлетика , Баскетбол , Хандбал , Борба , Модерен петобой , Пожаро-приложен спорт , Футбол , Бойни спортове, Стрелба с лък и съответно , граждани , бягащи за здраве.
На 26.05.2020 г. , Лекоатлетическите клубове не бяха допуснати до Лекоатлетическата писта на Стадиона . Той беше заключен и ни бяха връчени уведомления от пазача , че Леката атлетика може да ползва пистата единствено от 12.00 часа до 15.00 часа и след 20.00 часа. Това са най – странните часове, в които може да се тренира , особено за високи постижения и като се има предвид, че състезателите – ученици учат на 2 смени , а Спортно училище има двуразови тренировки – сутрин и следобед.
Вчера гледахме през оградата на заключения стадион, как двадесетина футболисти на 12-14 години тренират на заключения за нас стадион, а около 3-4 пъти повече Лекоатлети се чудеха къде да тренират.
Клубовете , трениращи в СК „ Локомотив „ имат актуални договори за ползване на базата с Община Варна.Кой , кога , как и защо е взел това решение в полза само на 1 спорт – Футбол ? Лекоатлетическата тартанова писта е направена с пари на Община Варна ! Какъв е проблемът , Футболът да тренира на тревния терен , а Лекоатлетите и другите спортове на територията на Комплекса , да бягат на Пистата ?
За последните 10 години , спортистите трениращи в комплекс „ Локомотив „ , са завоювали за Варна хиляди медали и шампионски титли от Национални , Балкански , Европейски и Световни шампионати . Само Леката атлетика има 711 медала от Национални шампионати , като 271 от тях са златни ; както и 20 Балкански титли и медали , редица Национални рекорди и покрити нормативи и участие на Световни и Европейски шампионати .
Мисля , че причината за тази , меко казано неприятна ситуация с лишаването ни от база за тренировки , е липсата на диалог между Клубовете и Общината.
Благодарни сме на Община Варна , за това , че подпомага финансово Клубовете , осигурява спортна база чрез договори , награждава морално и материално спортисти , треньори, отбори и деятели ! Оценяваме грижата на Общината за Спорта в гр. Варна ! Затова се обръщам към хората , които имат властта , за бързо разрешаване на тази ситуация , за възстановяване на нормален тренировъчен процес за Клубовете от СК „ Локомотив“ , защото Летните шампионати чукат на вратата!“

Крум Крумов
Председател на СКЛА „ ЕВЪР „ Варнa