Шампион по футзал с Варна Сити е един от загиналите моряци в Норвежко море

24

Един от загиналите моряци в Норвежко море е млад ваарненски футболист. В четвъртък стана ясно, че двама български моряци са изчезнали в Норвежко море, след като вълна ги отнесла зад борда на товарния кораб „Стара планина“. Корабът се намирал на 400 км югозападно от град Будьо. Спасителната операция с два хеликоптера започнала в ранния следобед в четвъртък, но дейностите са били силно затруднени поради лошото време – силен вятър и високи, 8-метрови вълни.

Сигналът към норвежките власти за инцидента е подаден от капитана на „Стара планина“. Екипажът на товарния кораба е в състав 19 души – 18 български граждани и един гражданин на Украйна, информира dnews.bg.

По последни данни един от загиналите моряци е варненецът Викторио Ачев. Той е на 23 години и игра в тима по футзал Варна Сити, с който стана шампион на България, като вратар. Преди това е бранеше цветовете и на Черно море Мания.

В социалните мрежи съотборници и приятели изказаха своите съболезнования. Един от най-близките приятели на Викторио – Благовест Марев написа „За нас ще останеш завинаги жив в сърцата ни. Почивай в мир Вики“.