Шампионът на Турция спечели с дузпи турнира по плажен футбол във Варна

6

Шампионът на Турция Ерчис Спор Кулубу спечели осмото издание на международния турнир по плажен футбол във Варна. Южните ни съседи и домакинът МФК Спартак бяха победили в първите си две срещи и днес излязоха в своеобразен финал за трофея.
Варненци поведоха с 2:0 след автогол на Фелипе Кампос и точен удар на Георги Димитров. Турците обаче изравниха с две попадения на Фелипе Кампос. Георги Димитров даде нов аванс на спартаклии, но Юсеф Алсадер прати двубоя в продължение. В него голове не паднаха и така се стигна до изпълнение на дузпи, при които Ерчис Спор Кулубу се справи по-добре и взе първото място.
Трети остана румънският ИПА, който би МФК Монтана с 6:3. Танасе Георге (2), Содат Ивлиан-Стефан, Патруица Мариан, Ялба Мариус и Гита Думитру реализираха за северните ни съседи, а Атанас Йончев (2) и Кристиан Душков се разписаха за тима от северозапада.
Голмайстор на турнира стана Георги Димитров от Спартак с шест попадения, а за най-полезен състезател бе определен играещият треньор на турците Мустахфа Челик.
Турнирът е част от подготовката на варненския и турския клуб за участието им в Шампионската лига по плажен футбол в Назаре, Португалия.