Шампионът на страната по плажен футбол отново сред най-добрите в Европа

226

Родният първенец по плажен футбол МФК Спартак продължава да държи 23-то място в клубната ранглиста на Европа – постижение, което си струва да бъде отбелязано.

Тимът от морската столица изпраща поредния си изключителен сезон, в който за втора поредна година прескочи групите в най-силния турнир – Шампионската лига, класирайки се сред топ отборите на континента. Играчите на Спартак се нареждат до грандовете в спорта, а след тях в ранглистата има имена като ЦСКА (Москва), Бенфика и Лацио, както и шампиони на страни с изключително развит футбол като Англия, Чехия, Хонландия, Франция, Белгия, Гърция и Румъния.
Припомняме, че МФК Спартак спечели за четвърта поредна година титлата на страната след безапелационна серия от победи във всички срещи от шампионата – 7 в редовния сезон и 3 в Суперфиналите. Успехът и точките в ранглистата почти сигурно гарантират на тима място във втората по сила урна при жребия за Шампионската лига през следващата година. Старши треньор на тима е националният селекционер Симеон Христов, който изведе България до трети последователен финал в ЕВРО лигата.