Шампионите по плажен футбол започнаха на тъмно

14

!Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак (Варна) стартира своята подготовка за летния сезон. Те започнаха по интересен начин – със занимания по тъмно на плажната ивица в морската столица.

Въпреки че на практика до началото на активния сезон в спорта има достатъчно време, възпитаниците на Симеон Христов по традиция стартират заниманията си в началото на януари.

Подготовката ще върви изцяло в домашни условия и в зависимост от климатичните особености тимът ще редува занимания на открито и закрито. До края на януари се очаква от световната федерация да бъде обявена програмата за предстоящия сезон в плажния футбол и датите, на които ще се проведе Шампионската лига, където Спартак е сред тимовете в основния кръг на турнира.

Държавната надпревара и всички други национални състезания се очаква да започнат през месец май, разбира се, ако няма допълнителни усложнения с пандемичната обстановка в страната.

На първото занимание отсъстваха двамата вратари в тима – Станислав Иванов и Добромир Господинов, които все още не са напълно възстановени от травми, капитанът на отбора Калоян Цветков, който имаше неотложни ангажименти, и голмайсторът Филип Филипов, който ще се готви самостоятелно в София.