Ясни целите в лятната селекция на Черно море

12

В треньорският щаб на Черно море вече имат ясна идея върху какво ще акцентират по време на лятната селекция. Наставникът Стефан Генов иска да се подсили с ляв бек, вътрешен халф, крило и нападател. Ако никой от основните футболисти на моряците не напусне, то на „Тича“ няма да бъдат вземани повече от 4-5 попълнения.

Повечето от новите играчи ще бъдат българи. От чужбина ще бъдат взети максимум 1-2 футболисти. По време на пролетния полусезон, Генов следи няколко чуждестранни състезатели от Венесуела, Бразилия и Аржентина. За попълнения зад граница ще се разчита и на мениджърската агенция, която осигури трансферите на Хермес Паломино и Марлон Фернандес. В Черно море имат една свободна квота за чужденец извън ЕС, тъй като бразилецът Самуел Камазола притежава и италиански паспорт.

На „Тича“ са склонни да се разделят с Хермес Паломино, но за разлика от зимата, в момента сериозен интерес към него от клубове зад граница няма. Не така стоят нещата с централния бранител Росен Колев, който може и да смени клубната си принадлежност. През декември той бе пред трансфер в Литекс, но ръководствата на двата отбора не се разбраха за параметрите по сделката.