Черно море тества румънски национал

1

Черно море е на път да реши проблемите си по дясното крило. Вчера във Варна пристигна бившия младежки национал на Румъния Константин Ганджиовеану, който ще мине проби при моряците. 22-годишният футболист има 14 мача за селекцията на северните ни съседи до 21 години, в които е реализирал цели 7 попадения.

Дребничкият футболист е юноша на Университатя Крайова, като дебютира в Лига 1 едва 15-годишен на 28 май 2005 г. в мач срещу Динамо Букурещ. Впоследствие се утвърждава в титулярния състав, като изиграва общо 79 мача, в които бележи 3 гола. За сезон 2009/10 е преотстъпен във Васлуй, където играе заедно с Живко Миланов и Станислав Генчев, но не успява да се наложи и записва едва 2 срещи. Връща се в Университатя и остава там до миналото лято, когато клубът бе изваден от елита заради задължения. Ганджиовеану става свободен агент и е взет от гранда Рапид Букурещ. През есента влиза в групата на тима за три мача от първенството, но така и не се появява на терена. Записва единственият си двубой за Рапид на 27 октомври, когато влиза като резерва срещу Отопени за купата и дори бележи един от головете за успеха с 5:0. Треньорът Разван Луческу обаче така и не му дава повече шанс за изява и през януари Ганджиовеану разстрогва договорът си.

Очаква се той да запише неофициален дебют за Черно море в днешната контрола с Калиакра. Мачът е от 14,00 часа на стадион „Младост“ в морската столица. Наставникът Стефан Генов има представа за качествата на румънското крило и ако те се потвърдят по време на престоя му във Варна, то той със сигурност ще подпише договор.