Черно море се разделя с треньор

0

IMG_9389Илиан Илиев ще работи с изцяло нов щаб в Черно море. Нито един от досегашните специалисти, които бяха ангажирани с първия състав, няма да продължи работата си с отбора като помощник на Илиев, съобщава “Тема Спорт”.

Както вече е известно, досегашният старши треньор Емануил Луканов, който преди това 7 години беше асистент при мъжете, ще е ангажиран единствено с детско-юношеската школа, на която ще бъде директор. Там ще продължи работата си и Тодор Каменов, който в последните месеци помагаше на Луканов. Той води набор‘2002 на Черно море.

Досегашният треньор на вратарите Стоян Ставрев пък се разделя с клуба. Предстои неговият контракт да бъде разтрогнат по взаимно съгласие. Ставрев изкара на „Тича“ 5 години и половина, след като бе привлечен от Стефан Генов през лятото на 2012 г.

На този етап щабът, с който Илиан Илиев ще работи в Черно море, не е обявен официално, като се очаква това да стане след като специалистът подпише своя договор с клуба. Почти сигурно обаче, той ще дойде във Варна с досегашния си помощник във Верея Петър Костадинов. Бившият дефанзивен полузащитник познава изключително добре обстановката край морето, след като беше футболист на Черно море в периода 2003-2008 г.

Все още не е много ясно кой ще отговаря за подготовката на вратарите, като вариантите са два. Първият от тях е Боян Пейков, който изпълняваше досега тази длъжност във Верея. Другата опция е бившият страж на моряците Красимир Колев. Той беше треньор на вратарите в Черно море до 2012 г., след което отиде да работи с Илиев в Левски.Тепърва на „Тича“ ще уточняват програмата за зимната подготовка. На този етап не се предвижда промяна на старта, така че би трябвало Илиев да изведе новите си възпитаници за първа тренировка на 8 януари.