Тръгва строежа на стадион „Варна“

7
Така трябва да изглежда стадион "Варна" в края на 2013 г.

Дългочаканото начало на строежа на стадион „Варна“ започва през следващия месец, съобщи „ВарнаУтре“. Според информацията, в момента приключва оформянето на документите около архитектурния проект. Това трябва да се случи до 30 дни, а до края на април градежът трябва да стартира. Стадионът ще бъде на стойност 100 млн. евро.

А така изглежда в момента...

Припомняме, че първата копка на стадион „Варна“ бе направена още през 2007 г. След това старият „Юрий Гагарин“ бе съборен, но на негово място единствено бе изкопана огромна дупка. Инвеститорите от „Химимпорт“ посочиха доста причини, поради които строежът се забави – проблеми с отчуждаване на имоти, световната финансова криза, промяна на първоначалния проект и т.н. В крайна сметка, през октомври миналата година Марин Митев обяви, че в началото на тази строежът трябва да започне, а до края на лятото да е завършил грубият градеж на модерното спортно съоръжение. По последни планове, то трябва да отвори врати към края на 2013 г. или началото на 2014 г. Ще бъде с капацитет от 30 000 места и ще отговаря на всички световни изисквания.

Все още не е ясно кога ще стартира обещаният ремонт на стадион „Тича“. Преди 5 месеца Марин Митев обеща през тази година клубният стадион на Черно море да бъде обновен, а в ремонта да бъдат вложени около 4 млн. лева. С тях трябва да се увеличи капацитетът на съоръжението, да се покрият трибуните, да се постави осветление и да се подмени тревната настилка.