Треньор на Черно море изкара стаж в Аякс

2

Наставникът на юношите на Черно море (родени 1998 г.) Калоян Георгиев изкара едноседмичен стаж в холандския гранд Аякс. През това време той наблюдава тренировъчния процес в клуба, известен със невероятната си школа. Георгиев бе в Холандия по покана на скаута Херман Рейтинг. Заедно с него бе и колегата му от Ботев 2002 Димитър Палазов.

Пред клубния сайт на Черно море Георгиев сподели, че е останал впечатлен от топлото отношение към него. Той е успял да се срещне с легенди на Аякс като настоящия треньор на тима Франк де Бур и брат му Роналд, Денис Бергкамп, Брайън Рой и Вим Йонк. Георгиев е наблюдавал 3 срещи на различните юношески формации на холандците , камп за млади надежди и едно занимание на мъжкия тим, провело се на една от най-модерните тренировъчни бази край Амстердам.

Преди заминаването си Калоян Георгиев подарил за спомен на един от бившите играчи на Аякс Янис Анастасиу черноморски екип на Милен Петков, с когото гъркът е бил съотборник в АЕК. Посещението му слага началото на едно бъдещо съвместно сътрудничество на моряците с един от най-великите клубове в света.