Тодор Марев: Черно море ще играе атрактивно при Илиан

0

to6o-630x421Рекордьорът по мачове за Черно море в елита Тодор Марев беше категоричен, че завръщането на Илиан Илиев ще се отрази положително на отбора. „Илиан натрупа много опит през последните години, който сега ще му бъде от голяма полза. Моментът не е лек, защото е ясно, че през последните месеци не всичко в отбора беше наред. Имаше някаква криза, от която обаче вярвам, че ще се излезе. Мисля, че бързо и точно ще сформира нов отбор. Тръгнаха си доста хора, но смятам, че селекцията ще бъде качествено направена“, коментира клубната легенда пред “Тема Спорт”.

По думите на Марев, Черно море има шансове да стопи изоставането и да влезе в първата шестица до разделянето на първенството. „Освен това си мисля, че е крайно време да се помисли за нещо повече. Този отбор трябва да има поставена голяма цел и смятам, че е дошло времето за това. Може би точно такъв е замисъла на ръководството с привличането на Илиан. Той заслужава да получи време за да направи хубава селекция и да изгради качествен отбор“, сподели железният защитник с 422 мача за моряците в А група.

„Стилът ще бъде определен от футболистите, които ще дойдат. Но знаем как играят отборите, които Илиан води. При всички случаи Черно море ще играе атрактивен футбол. Освен това храня надежда, че ще започнат повече юноши да влизат в първия отбор. Предполагам, че като човек, който е израснал в тази школа, Илиан ще получи подобни задачи. В отбора, който аз водя в момента, набор‘2000, има момчета, които могат да се утвърдят под негово ръководство, макар още да са в юношеска възраст. Крайно време е да се даде шанс на повече юноши в мъжкия състав“, каза още Тодор Марев.

„Аз съм далеч от мисълта, че Черно море трябва винаги да побеждава и респективно Илиан да го задължат на живот и смърт да постига постоянно победи. Важно е друго. Аз съм сред публиката на всеки мач и знам, че хората искат да виждат раздаване със зелено-бялата фланелка, искат да виждат ангажираност към клуба и повече наши момчета на терена. Това е важното. В отбора да има футболисти, които да горят и да милеят за клуба. Това ще напълни стадиона и ще се създаде една прекрасна футболна атмосфера, която ще е от полза за всички“, допълни Марев.