Сукуп: Бях щастлив в Черно море, но трябваше да се завърна в Чехия

0

27459762_1651669978211987_5264852213735337517_n

След като подписа договор със Збройовка (Бърно) бившият футболист на Черно море Ондрей Сукуп говори пред официалния сайт на чешкия отбор за престоя си в България и емоциите, които е имал с моряците. Сукуп признава, че се е чувствал отлично във Варна, но е трябвало да се завърне в родината си заради семейни проблеми. “През последните месеци, докато играех в Черно море, бях разделен със семейството си, тъй като те трябваше да се приберат в Чехия. Много ми липсваха и осъзнах, че е нужно да бъда при тях. Затова разговарях с ръководството на клуба и те проявиха разбиране”, заяви десният бек.

“Нивото на футбола в България не е по-високо или по-ниско от това в Чехия, но характерът му е различен. В България се играе по-технично и има повече индивидуалности, докато в Чехия се залага на повече тактика и единоборства. Условията също са по-различни, тъй като през лятото в България температурите стигат до 40 градуса и трябваше да тренираме в 8 сутринта и след това в 19,00 часа вечерта. Иначе тренировките са еднакви”, разказва още Сукуп.

“Бях щастлив с футбола в България и смятам, че нивото там ми позволи да израстна като индивидуалност. Укрепи ме, натрупах опит и започнах да вярвам повече в себе си. Черно море е традиционен клуб за България, един от най-старите. Ръководството беше много внимателно, а освен това искаше повечето играчи в отбора да бъдат българи. Клубът има много влиятелни собственици, които обаче инвестират разумно, а не изсипват средства просто ей така. Имаше таван, който не се преминаваше”, продължава също чешкият бранител.

“За отиването ми в Черно море помогна Тодор Йонов (б.а. бивш футболист на Локомотив Пловдив, играл дълги години в Чехия). С него се запознах в Зноймо. Той ме увери, че това ще е правилен избор и ми съдейства много. В България трудно получаваш много шансове да се задържиш в даден отбор. Когато един футболист не хване бързо възможността, която му се дава, си заминава. Не е като в Чехия, където има по-дългосрочни договори и повече сигурност. Аз с много труд успях да се наложа и не ми беше лесно да си тръгна, но трябваше да го сторя”, споделя Сукуп.

“Животът във Варна е идеален за един футболист и неговото семейство, но вече споделих в увода си защо трябваше да се завърна. Иначе в града има прекрасни условия и страхотен летен сезон. Хората са честни. Спокойно е. Намерих много приятели и определено мога да си представя да прекарвам там почивката си. Ако имам възможност ще ходя във Варна с голямо удоволствие”, завършва разказа си пред сайта на Збройовка Ондрей Сукуп.