Стефан Богомилов: Черно море заслужава четвъртото място

0

С показаното до този момент Черно море заслужава да бъде в четворката, категоричен бе легендарният нападател на тима Стефан Богомилов. Той е №1 по голове за моряците в „А“ група за всички времена със 162 попадения. „От началото на пролетния полусезон най-много ми харесват Черно море и Локомотив Пловдив. Повечето от останалите водещи отбори имат сътресения, някои дори са в криза, докато тези два тима показват много добри игри“, категоричен бе бившият голаджия на варненци. Според него Черно море бележи прогрес в развитието си като отбор и му приляга по-предно място в класирането. „Определено в сравнение с други години, тази пролет ми харесват. Жалко за тази домакинска загуба от Литекс, тъй като не я заслужаваха“, каза още Богомилов.

Той бе категоричен, че силата на моряците се крие в колектива. „Не мога да отлича никого. Черно море е силен като отбор, когато всички действат заедно на терена и се допълват. Определено защитата е много стабилна, това се вижда от всички“, сподели нападателят. Той очаква варненци да вземат трите точки в предстоящия двубой с Черноморец в Бургас. „Те са добър отбор, но мисля, че ще ги бием. Мачът е много важен. Вземем ли трите точки, шансовете за четворката остават“, отчете легендарният футболист.

Като голмайстор №1 в клубната история, той даде съвет на Хермес Паломино как да се пребори с головата суша. „Трябва да се успокои. Да не се поддава на временните несгоди, а да е уверен в качествата си, защото ги има. Аз лично много го харесвам като играч. Рано или късно головете ще дойдат, стига да вярва в себе си. Няма причина да страда от липсата на самочувствие, тъй като както вече казах е много добър футболист“, допълни Стефан Богомилов.