Румен Николов се оказа ненужен на „Тича“

0

Младият нападател на Черно море Румен Николов изненадващо не попадна в сметките на Стефан Генов за новия сезон. През миналата кампания 22-годишният футболист, който бе използван и като дясно крило, отбеляза 4 гола. Макар активът му да е доста по-добър от на венесуелския му колега Марлон Фернандес например, юношата на моряците се оказа излишен. Николов дойде на сбора на Черно море, но малко по-късно си тръгна.

„Договорът му изтича на 30 юни. До няколко дни и с него ще имаме разговор. Ще решим бъдещето му, като видим какви попълнения ще дойдат“, каза Стефан Генов на пресконференцията. Впоследствие обаче, от думите му стана ясно, че бъдещето на Николов вече е решено. Ето какво сподели Генов пред „Арена Варна“:

Г-н Генов, в какво се крие недоволството ви от играта на Румен Николов през миналия сезон?

Не съм казал, че съм недоволен. Свършил му е договорът. Въпрос на двете страни е да се разберат.

Казахте, че очаквате друг футболист и Румен става излишен. След като търсите футболист на негово място, явно сте недоволен от представянето му.

Не мога да кажа дали става излишен. За мен никой не е излишен, но първо искам да си уточнят взаимоотношенията с ръководството. И момчето е на тези години, ако продължава така да стои не пейката и да не играе, той няма да може да се развива и да се реализира. Определено той има добри качества – бързина, агресивност. И в отбор, който му гарантира титулярно място може да се развие. Съгласете се, че ако вземем добър състезател на неговото място и той да продължава да стои, той няма да има тази амбиция, тази мотивация да играе. По този начин, не искам да цитирам имена, много футболисти са унищожени. За мен това не е правилно.

Не е ли по-добър вариант да се подпише договор с него и да се преотстъпи, а не след това да съжалявате, че сте го изпуснали?

Съгласете се, че ние мислим по този въпрос. И доста по-така, без да ви обиждам, доста по-професионално и по-компетентно. Не съм съгласен с това, което го казвате.