Росен Колев остава на „Тича“. Иска с Черно море в Европа

0

Въпреки интереса от Левски  Росен Колев заяви, че има реален шанс да остане на „Тича“ и за другия сезон. „Черно море ми даде шанс да играя голям футбол. Аз имам договор с тима и много искам да играя с него в Европа. Какво по-хубаво от това да се случи следващото лято по случай 100-годишния юбилей на клуба“, заяви Росен.
В четвъртък вечерта той игра през цялото време за младежкия национален отбор на България при 2:2 с Шотландия в евроквалификация в Ловеч. Нашите водеха с 1:0 на полувремето, но в 90-ата мин губеха с 1:2. В даденото триминутно продължение Росен участва в атаката за изравнителния гол. Бранителят получи пас от Александър Цветков, продължи топката към Георги Костадинов и той я насочи в мрежата. Нашите са трети в групата с 9 точки след Холандия и Шотландия – по 10, но още имат шанс за класиране на финали, тъй като там ще играят и четирите най-добри втори отбори от групите. Във вторник България има решително гостуване на Холандия.
„Оптимист съм. Щом мъжете биха „лалетата“ като гост, макар и в контрола, защо и ние да не го направим, но в официален мач. На Шотландия пък предстои трудно гостуване на Австрия, с който завърши 2:2 у дома“, допълни Колев.