Проктър: Търся ново начало след 8 години в Инвърнес

0

Със сигурност дошлият на проби в Черно море Дейвид Проктър е футболист с качества. Няма как иначе да запише близо 200 мача в Премиер лигата на Шотландия. Въпросът е обаче, до колко е на ниво във функционално състояние. Проктър е свободен агент, след като преди седмица е освободен от Инвърнес.

За последните две кампании в елита на гайдарите, 28-годишният състезател записва едва 27 мача за клуба от Югоизточна Шотландия. „През миналият сезон имах много проблеми с прасците. Загубих титулярното си място и след това вече бе много трудно да го спечеля. Просто не се получи. Разговарях с мениджъра Тери Бътчър и двамата стигнахме до извода, че най-добре за мен е да имам ново начало, някъде другаде. С нетърпение очаквам какво крие бъдещето”, сподели само преди дни Проктър пред „Ивърнес Куриер”.

По неговите думи, една от причините да си тръгне от Инвърнес е и намаленият бюджет на клуба. „Във футбола това се случва. Знам, че бюджетът ще бъде намален и в крайна сметка мениджърът е принуден да се раздели с някои играчи. А след като не влизам често на терена е нормално да напусна. След 8 години в Инвърнес определено имам доста приятни емоции и ми е мъчно, че си тръгвам. Приемам обаче, че трябва да потърся късметът си някъде другаде”, заяви още Проктър ден след като се раздели с шотландският клуб.

Футболистът е категоричен, че силата му се крие в това, че е универсален и може да играе на няколко позиции. И вярва, че може с успех да продължи да играе в елита на Шотландия. Предстои да видим дали има сили за родната „А“ група. Стига да бъде одобрен от наставника на Черно море Стефан Генов.

Визитка:

Име: Дейвид Уилиям Проктър

Роден: 4 май 1984 г. в Белшил, Шотландия

Висок: 183 см.

Позиция: Десен бек, десен халф, опорен халф

Кариера:                                                   М       Г

2003-2006   Инвърнес                                 33       3

2006-2007   Дънди Юнайтед                       12       0

2007           Еърдри Юнайтед (наем)           11       0

2007-2012   Инвърнес                                131      5