От „Тича“ изригнаха срещу Любо Пенев

15

В Черно море са тотално разочаровани, че Любо Пенев не даде шанс за дебют на Александър Александров в националния тим в една от двете контроли с Холандия (2:1) и Турция (0:2). Защитникът единствен от разширения състав не взе участие в двата спаринга. Същото се получи и преди 4 години, когато тогавашният селекционер Пламен Марков го покани за първи път при трикольорите за спаринг с Финландия, но само Александър от 18-те не влезе в игра.

„Това е подигравка със Сашо и неуважение както към него, така и към нашия клуб. Безспорно той е сред най-добрите централни защитници у нас и отдавна заслужава да получи шанс в националния. Сега го поканиха на пожар, нарушиха му ваканцията и пропътува хиляди километри, за да гледа отстрани. Нямам обяснение защо се получи така, но е крайно неприятно“, заяви за „Народно дело“ наставникът на Черно море Стефан Генов.

Още по-остър беше шефът на Националния фенклуб на моряците Иван Михайлов. „Александър е най-добрият централен защитник в „А“ група сега. Ако играеше за Левски и ЦСКА, досега да беше записал 30 мача за държавния тим. Каква вина обаче има той, че е в Черно море? И как е възможно да е вариант №6 пред Любо Пенев, след като никой от другите централни бранители при лъвовете не го превъзхожда. Сашо остана на пейката срещу Турция, а Стефан Велев влезе накрая, защото ще ходи в Левски“, бесен бе Михайлов.