Марлон Фернандес на линия за мача с Левски

0

Халфът Марлон Фернандес ще бъде възстановен за първото пролетно гостуване на Левски. Запитан преди вчерашната първа тренировка за седмицата какво е състоянието му, венецуелецът бе лаконичен: „О’кей съм за Левски. Другото решава треньорът.“ Както е известно, Марлон счупи пръст на лявата ръка при заниманието миналия четвъртък и ръката му е обездвижена с шина. Сега на „Тича“ търсят друга специална олекотена шина, която ще позволи на Фернандес да излезе на терена срещу сините. Вчера той и Ивелин Янев се подготвяха на облекчен режим. Мечката е получил удар над коляното от Цонков по време на спаринга с Черноморец, но ще бъде вдигнат на крака за неделния двубой.
Първа тренировка със съотборниците си след завръщането от националния отбор направиха Александър Александров и Георги Божилов. Чрез пресаташето на клуба двамата разкриха, че са очаровани от обстановката в държавния тим. „Заниманията бяха интересни и разнообразни, придружени с разбор на видеокартина. Има колектив в националния и дано тръгнем нагоре при Любо Пенев. Ако ни поканят за в бъдеще, ще се отзовем“, заявиха двамата.
Разбра се още, че моряците картотекираха новите си попълнения Пламен Колев, Живко Атанасов и Марлон Фернандес и петима юноши – Николай Кирчев, Георги Радев, Слави Сталев, Кристиян Димитров и Атанас Илиев. Общо права за пролетния дял имат 25 играчи.