Луканов след загубата: Трудно е за обяснение, цял мач играхме на една врата

0

0000000„Фаворит бяхме, вярно е. Трудно е за обяснение. Цял мач играхме на една врата. Първата част бяхме по-лежерни. Нямаше нужната острота и агресия. Но второто полувреме контролирахме нещата на терена. Третата минута на добавеното време, този фаул срина психически отбора и го вкара в криза. В идните двубои трябва да търсим победи“, заяви наставникът на Черно море Емануил Луканов преди Диема Спорт след загубата от Пирин с 0:1 на „Тича”, пише gong.bg.

„Най-вече първата част бяхме по-безидейни. Но второто имахме ситуации и острота по фланговете. Имахме доста корнери, неизпълнени добре. Но това явно е проблем за нас. Тази ситуация в края, реши мача“, добави специалистът. „Не знам каква е причината. Не гледам традиции и суеверия. Анализирам мач за мач. В атака ни липсва да отбележим голове. Липсва ни голът. Това са мачове – днес имахме положения. Загубата е това грешки в атака. Не бяхме конкретни при този фаул в последната минута“. „Ние играхме с всички офанзивни играчи, с две бързи крила. С пет офанзивни футболисти бяхме. Това са ни хората. Няма вариативност. Не искам да плача, но по-креативни играчи от тези Черно море няма. Това са хората и ние ще опитваме до последно с тях“.
Запитан за бъдещето му начело на варненци, Луканов сподели: „Ако Черно море спечели следващите три мача, мнението ще се промени. Нека изчакаме до края, да теглим чертата и ще видим какво ще е. Ние търсим във всеки мач победата. Не мисля, че този мач ще промени нашата нагласа.“