Ключицата на рожденика Станчев е счупена, аут е до края на сезона

0

IMG_1965Ключицата на защитника на Черно море Стефан Станчев е счупена и рамото му е обездвижено със специална протеза. Футболистът пострада при победата с 1:0 над Локомотив (Пд) в петък. Днес той е рожденик и си пожела скорошно възстановяване. 26-годишният футболист ще пропусне остатъка от сезона заради травмата.

Възстановителна тренировка проведоха на стадион “Тича” във Варна футболистите на “моряците”. В нея участваха почти всички играчи, с изключение на контузените Стефан Станчев и Александър Чанович. Вратарят утре ще мине контролен преглед. След него ще се знае доколко е възстановен и може да се разчита на него за мача-реванш за Купата на България срещу “железничарите”, който е във вторник. Пак утре наставникът на варненци Никола Спасов ще има преди обед тренировка с отбора и после ще определи групата за спомената среща с Локомотив в Пловдив. Варненци победиха в първия мач на “Тича” с 5:1, а Станчев и Чанович пострадаха пак срещу “железничарите” под тепетата, но в сблъсък от първенството.

В тяхно отсъствие Никола Спасов вероятно ще върне в групата получилите почивка Мишо Венков, Стенио дос Сантос, Вилиан Бижев и Марчин Буркхард.