Илиан Илиев: Тази победа ни трябваше на всяка цена

6
Илиан Илиев

Треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от победата с 4:2 над Верея в мача от 11-ия кръг в Първа лига. Преди това тимът му бе в серия от 3 поредни загуби и той призна, че този успех е бил задължителен. Наставникът обаче е притеснен от двата гола, които играчите му допуснаха в края на мача.

“Поздравявам играчите за усиилята и за това, че излязоха от тежката серия. Не бяхме добре в психологическо отношение и тази победа ни трябваше на всяак цена. Хубавото е, че си свършихме работата. Двата гола, които допуснахме в края, онагледяват представянето ни през сезона до момента. Всичко върви добре и в един момент нещата се объркват. За да не допускаме подобно нещо, трябва по-добре да държим топката. При 4:0 един гол обърква всичко психологически. Трябваше само да държим топката. Ако показваме подобни слабости психологически, ще трябва да търсим други хора или да работим повече с тези, които имаме. Трябваше да търсим повече голове, но след тази тежка серия съм доволен от победата. Въпреки това имаме още много работа, особено в психологическо отношение”, заяви Илиев.

“До първия гол имахме още три стопроцентови ситуации. Верея не са критерий, за да можем да кажем, че сме изиграли страхотен мач. Имаше напрежение, трябваше да пресираме. При 4:0 чакахме да свърши мача и ни върнаха 2 гола. По-добре мачът да бе свършил 2:0. Ние сме отборът с най-лоша защита. Всеки изстрел влиза. Когато вземеш добър резултат, трябва да държиш топката и да играеш със самочувствие. Това ни липсва и трябва да го преодолеем, ако искаме да вървим напред”, допълни специалистът.

“И в предишните три загуби имахме добри моменти. И с Разград и с ЦСКА и със Славия футболистите се бориха, играха, искаха да вкарат голове и да побеждават. Лошото е, че почти всичко влиза в нашата врата и това е психологически проблем. Сега предсоти почивка за националните отбори и трябва да работим през това време. Ще играем и контрола с Добруджа другата събота”, обяви наставникът.