Децата на Черно море са отбор на месеца. Тенисистка е спортист №1

0

01Тенис, футбол и кик бокс. Това са трите спорта, чиито представители взеха наградите в традиционната анкета за №1 на месеца във Варна.

Спортните журналисти определиха като победител за септември тенисистката на Черно море-Елит Тина Манолова. Тя кара изключително успешен сезон. Спечелила е четири титли при 14-годишните, две при 16-годишните и записа две участия в турнири за жени с награден фонд 10 000 долара – във Варна и в Албена. Личен треньор на Тина е Кристиян Илиев. За Манолова вота си дадоха седем журналисти, а един глас отиде при нейния колега Тихомир Грозданов, който стана държавен шампион, но от името на Левски.

За отбор на месеца бе определен детският тим на Черно море. Футболистите на Иван Николов триумфираха с трофея от турнира “Илия Кирчев”. За “моряците” гласуваха четирима журналисти, а по един глас бе даден за кикбоксьорите на Боил и шампионите по плажен футбол на Одесос.

Спортното училище определи като най-силно представил се свой състезател през септември тенисистката Ивайла Христова от клуб Велто. Тя е спечелила три сребърни и три бронзови медала този сезон при 16-годишните. Любопитното е, че днес Ивайла има рожден ден, като става на 13.

В онлайн анкетата за спортист на месеца бе избран Берк Ахмедов. Състезателят по кикбокс на клуб Боил, който е само на 10 години, събра над 2000 гласа, за да спечели с 61,32 процента вот. Талантът победи в изключително тежък мач срещу украинец в своята категория по време на състезатение в Каварна.