Герасим Заков в полезрението на Черно море

18

Голмайсторът на Калиакра Герасим Заков е един от вариантите за нов нападател в Черно море. Преди време треньорът на моряците Стефан Генов призна, че иска през лятото да усили мощта на тима в атака. На „Тича” избират измежду няколко нападатели, като единия от тях е именно Заков. Юношата на ЦСКА прави доста силен сезон в Калиакра, като в 24 срещи до този момент отбеляза 10 гола. 27-годишният футболист вече бе част от Черно море през сезон 2009/10. Във Варна го взе Никола Спасов. Той обаче бе сменен след 5-ия кръг на първенството, а наследникът му Велизар Попов почти не даде шансове на Заков за изява.

Самият нападател заяви, че до този момент не знае за интерес на Черно море към него. „Никой не се е свързвал с мен”, каза Заков. Той обаче бе категоричен, че с удоволствие отново би облякъл зелено-бялата фланелка. „Пазя добри спомени от престоя си във Варна и бързо бих се разбрал с ръководството на клуба, ако евентуално ме потърсят. Както вече казах обаче, до този момент никой не ме е търсил”, коментира голаджията.

Ако се стигне до негов трансфер на „Тича”, то Черно море няма да плаща трансферна сума, тъй като договорът му с каварненския клуб изтича в края на сезона. „Със сигурност напускам Калиакра. На този етап не мога да кажа в каква посока. Радвам се, че вкарах тези попадения, но жалкото е, че в крайна сметка отборът ще изпадне в „Б” група. Всички момчета бяхме амбицирани да се представим успешно, да се докажем, но за съжаление натрупахме доста загуби”, допълни Заков.