Генов: Дано си тръгнем весели от Герена

0

Треньорът на Черно море Стефан Генов си пожела той и неговите възпитаници да си тръгнат весели и щастливи от Герена след мача с Левски в неделя. Наставникът уточни, че това ще се случи, ако не загубят срещата от 17-ия кръг на „А“ група. По неговите думи, на мястото на наказаните титуляри в защита Александър Александров и Росен Колев ще излязат млади момчета, в чийто качества обаче той вярва. Очаква се като двойка централни бранители да играят юношата на сините Живко Атанасов и Християн Попов. „Те са без опит, за първи път ще вземат участие в подобно тежко изпитание, но аз имам доверие в тях. Вярвам, че ще се справят“, каза Стефан Генов.

Той си пожела реферът Стефан Спасов да бъде незабележим по време на мача. „Сега няма смисъл да говорим за него. Нека да го оставим за да бъде спокоен. Надявам се и след двубоя да не го коментираме. Дано си свърши работата и обект на внимание след края на срещата да е играта на двата отбора, а не той“, заяви още наставникът на варненци.

Генов бе категоричен, че БФС е ощетила варненския клуб с отлагането не на цялото първенство, а само на първия пролетен кръг. „Аз бях „за“ отлагането на старта, защото всички видяхме, че стадионите не бяха подготвени за игра. Не е правилно обаче, че почваме от 17-ия кръг. Не само заради това, че имаме наказани футболисти. Визитата ни на Монтана я изместиха между 19-ия и 20-ия кръг, когато имаме тежко гостуване в Перник. В рамките на 3 дни трябва да пътуваме два пъти по 500 км. в едната посока, след което имаме домакинство на Литекс“, изрази негодуванието си треньорът на Черно море.