Черно море представи новите екипи за сезон 2020/21

142

Черно море представи новите екипи на представителния отбор за сезон 2020/21. Те отново са изработени от немския производител на спортни стоки Uhlsport.

Титулярният екип е в традиционното зелено-бяло хоризонтално райе, но липсват черните мотиви, които присъстваха в досегашната фланелка. Вторият екип пък е с изцяло нов дизайн. Той е в тъмно син цвят, а с малко по-светъл тон на фланелката са изобразени вълни от бурно море. Третият екип запазва досегашният си дизайн, както и електриковия цвят.

В новите екипи присъстват и други любопитни елементи. Под яката на фланелките е изписано „моряци“, а в долната дясна част отпред стоят три исторически години за Черно море – 1909 г., 1913 г. и 1916 г., които имат ключово значение за по-нататъшното развитие на клуба.

През 1909 е основано футболно дружество Спортист, което е предшественик на Ученическо туристическо дружество Тича. На 3 март 1913 е създадено Ученическо туристическо дружество Тича, което се счита за официална рождена дата на футболния клуб, а през 1916 г. е основано дружество Напред, което впоследствие се отделя от Тича и става Владислав – първият шампион на България по футбол. А както е известно, Тича и Владислав са съставните части на Черно море.

Искате почивка на море? Хотел “Елеганс” Ви чака само на 300 метра от плажа във Варна с атрактивни промоции