Черно море отстъпи на Фарул в Румъния. Илиан Илиев използва 10 юноши

22

Черно море отстъпи с 0:2 на Фарул Констанца в контролна среща, играна на базата на румънците в Овидиу. В спаринга Илиан Илиев използва 10 юноши на клуба. В срещата не взеха участие националите Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Мартин Дичев, Велислав Василев, Николай Златев и Матиас Курьор, както и Стефан Велев, който получи почивка.

Черно море започна по-добре срещата и в още в 10-ата минута можеше да открие резултата. След многоходова комбинация топката достигна до Сула, който оставен сам пред наказателното поле стреля, но кълбото срещна гредата.

В 25-ата минута Роберто Малаеле реализира за Фарул. Преди попадението “моряците” създадоха няколко добри атаки, но не успяха да ги завършат по най-добрия начин. В 30-ата минута Пабло Гарсия получи отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, топката мина под плонжа на вратаря, но футболист на домакините я стигна и я изчисти от голлинията. В последната минута на полувремето Денислав Ангелов проби отдясно и стреля по диагонала, но стражът на домакините изби. През първата част Черно море владееше повече топката и атакуваше през цялото време, докато домакините разчитаха предимно на контраатаки.

На полувремето Илиан Илиев направи шест промени. В игра се появиха Влатко Дробаров, Мартин Милушев, Павел Георгиев, Васил Панайотов, Росен Стефанов и Евгений Сердюк. Те заеха местата на Живко Атанасов, Сами Ел Анаби, Петър Иванов, Калин Георгиев, Пабло Гарсия и Денислав Ангелов.

В 49-ата минута Сула намери нахлуващия отляво Сердюк, който от наказателното поле стреля по диагонала, но вратарят на Фарул успя да спаси. В 53-ата минута Павел Георгиев успя да пресече пас в половината на румънците, пусна към Панайотов, който се опита да изведе Сердюк, но нападателят не успя да овладее добре топката и да отправи удар. В 57-ата минута Супа иведе Сердюк отляво, който с обръщането си вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради доста спорна засада.

В 60-ата минута Сула и Беншаа отстъпиха местата си на Каспаравичус и Иван Томов. В 70-ата минута на мястото на Даниел Димов и Вилела в игра влязоха Наско Янков и Берк Джевдет.

Веднага след това Фарул отбеляза втори гол. Той бе дело на Бетанкор. В 77-ата минута Каспаравичус опита технично да прехвърли вратаря на домакините и малко не му достигна да намали резултата. В 84-ата минута стража на Фарул събори Сердюк в наказателното поле, но главният рефер не отсъди 11-метров наказателен удар, като прецени, че нападателят на варненци е играл симулативно.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Живско Атанасов, Даниел Димов, Сами Ел Анаби, Петър Иванов, Калин Георгиев, Пабло Гарсия, Родриго Вилела, Денислав Ангелов, Мазир Сула, Закария Беншаа

Резерви: Галин Григоров, Васил Панайотов, Влатко Дробаров, Евгений Сердюк, Берк Джевдет, Росен Стефанов, Мартин Милушев, Иван Томов, Павел Георгиев, Наско Янков, Юлиус Каспаравичус.