Черно море започна без нови, титуляр си тръгна от “Тича”

233

Черно море започна зимна подготовка без нито един нов играч. В първото занимание на моряците за годината, което се проведе на стадион “Тича”, се включиха 23-ма футболисти. Липсваше единствено бразилецът Родриго Енрике, който пристига във Варна тази вечер и утре ще започне тренировки с отбора.

На този етап в Черно море има само един напуснал – конгоанецът Аристот Н’Донгала. Неговият контракт изтече на 31 декември, като самият футболист не е пожелал да го поднови. Пред трансфер в Арда пък е бившият младежки национал Мартин Костадинов, който през есента игра под наем в Дунав Русе. Треньорът Илиан Илиев уточни, че той също сам е пожелал да заиграе в Кърджали. Предстои двата клуба да се разберат за трансферната сума, която ще получи Черно море.

Първата част от подготовката на тима ще се проведе във Варна до 17 януари. От 18-и Черно море заминава на лагер в Турция. Варненци ще изиграят общо 8 контроли по време на своята подготовка.

Първата проверка е на 15 януари срещу Черномрец Балчик. На турска земя моряците имат предвидени 4 контроли. На 21-ви срещат Александрия (Украйна). На 23-и съперник на варненци е тимът на СКА Хабаровск (Русия), а на 28-и все още се чака противник. Последният спаринг на отбора в Турция е срещу Македония Гьорче Петров.

След завръщането във Варна Черно море ще играе с Черноморец Балчик и Локомотив Горна Oряховица. Двете проверки са в един ден – на 5 февруари. Последната контрола е срещу Лудогорец 2 на 8 февруари.