Черно море загуби минимално от носителя на Купата на Полша

60
Купата на Полша

Черно море изгуби втората си контрола в Турция – с 0:1 от носителя на Суперкупата на Полша Арка Гдиня. Спарингът беше от четири полувремена по 30 минути и се игра на терена на комплекс „Голд сити“.

Във 2-рата минута решително се намеси Мирослав Енчев, който изби топката след удар във вратата на Дюлгеров. Две минути по-късно Георги Илиев успя да отнеме кълбото от краката на централния бранител на полския тим, но футболистът на Арка, паднал на земята, игра с ръка. Капитанът на Черно море претендираше за червен картон, тъй като играчът бе последен в отбраната, но съдията не уважи претенциите му.

В 7-ата минута Петър Витанов отправи силен удар от границата на наказателното поле, но над вратата. В 15-ата минута Иван Дюлгеров изпъкна с добро спасяване след удар с глава от корнер.

В 23-тата минута добра контраатака за Черно море завърши с удар на Мехди Фенуш, но топката срещна тялото на бранител. Веднага след това грешка в средата на терена доведе до напрежение за Иван Дюлгеров, но стражът на “моряците” отново показа добър рефлекс и спаси опасен удар.

През вторите 30 минути Илиан Илиев извърши една смяна – на мястото на Мехди Фенуш влезе Мартин Дичев. В 59-ата минута Черно море проведе най-добрата си атака до момента. Жоржиньо отне топката край тъча, намери вдясно Аристот Ндонгала, който финтира бранител и остана очи в очи със стража на поляците, но вратарят спаси удара му.

В третите 30 минути Илиан Илиев направи девет смени, като в игра останаха Иван Дюлгеров и Лъчезар Йорданов. Останалите бяха – Стефан Станчев, Виктор Попов, Кононго, Пламен Димов, Патрик Андраде, Мартин Минчев, Дани Кики, Родриго и Радослав Василев.

В 66-ата минута Мартин Минчев получи пас вдясно от Дани Кики, излъга защитник и центрира на задна греда, където Родриго стреля от воле, но не намери очертанията на вратата.

Четири минути по-късно Виктор Попов подаде към Дани Кики пред дъгата на наказателното поле, халфът на “моряците” се освободи от бранител и шутира, но в тялото на поляк. Малко по-късно Петър Вуцов влезе на мястото на Лъчезар Йорданов.

Малко преди края на третото полувреме Ради Василев отправи плътен удар леко под ъгъл в наказателното поле, но топката премина над напречната гледа.

В началото на четвъртите 30 минути Иван Дичевски замени на вратата Иван Дюлгеров. Пет минути след това поляците поведоха в резултата. Сиамашко засече с глава центриране в наказателното поле и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл.

След това Ради Василев бе изведен на добра позиция в наказателното поле, опита се да пусне топката покрай плонжа на вратаря, но тя се отби в тялото на стража на поляците. Последва червен картон за футболист на Арка за ритане отзад на Патрик и в последните 10 минути поляците играха с 10 души.

Шести минути преди края Родриго засече на задна греда центриране на Радослав Василев, но от много добра позиция бразилецът стреля над вратата.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Мирослав Енчев, Виктор Генев, Цветомир Панов, Мартин Костадинов, Лъчезар Йорданов, Петър Витанов, Мехди Фенуш, Аристот Ндонгала, Георги Илиев, Жоржиньо (Мартин Дичев, Стефан Станчев, Виктор Попов, Кононго, Пламен Димов, Патрик Андраде, Мартин Минчев, Дани Кики, Родриго, Радослав Василев, Петър Вуцов, Иван Дичевски).