Чакат Моуриньо в Аксаково

0

Жозе Моуриньо в Аксаково! Звучи сензационно, дори абсурдно. Ама е истина, а не плоска първоаприлска шега, пусната с ден закъснение. Съществува реална възможност един от великаните в треньорската професия да посети градчето. Моуриньо може да бъде част от португалска делегация, която идва в Аксаково през май, съобщиха от пресслужбата на общината.

Групата от Иберийския полуостров пристига у нас по повод побратимяването между общините Аксаково и Сетубал. Кметовете на двата града – Мария дас Дорес Мейра (вицепрезидент на Асоциацията на най-красивите заливи в света) и Атанас Стоилов (председателства Асоциацията на Българските черноморски общини (АБЧО) ще обсъдят влизането на части от родното Черноморие в световната топлиста на най-красивите заливи.

Ще стъпи ли Моуриньо на този стадион?

Настоящият треньор на Реал Мадрид е родом именно от Сетубал. Любопитното е, че той е поканил кмета на Аксаково да присъства на финала на Шампионската лига в Мюнхен, твърдят от администрацията на градоначалника. Явно Моуриньо е убеден, че ще заведе отбора си до последния мач за трофея. Дали пък преди това няма да отдели малко време и да разгледа градския стадион в Аксаково?