Треньорът на Одесос се отказа от футзала

2

Играещият наставник на Одесос-Хидроремонт Симеон Христов обяви, че приключва с футзала и повече не желае да се занимава с този спорт. „Уведомил съм ръководството на тима за решението си. Искам да благодаря от сърце на играчите за положения труд, за моментите в които бяхме заедно и за всичко което дадоха от себе си в името на отбора. За мен те са най-добрите и притежават безспорни качества. Още веднъж, едно голямо благодаря“, заяви Христов пред „Арена Варна“.

Той сподели, че причините да стигне до това решение са две. „Първата – след като не успях да класирам отбора на финал, при положение че имахме тази възможност мисля, че така е редно. Когато треньор не се справя със задълженията си, трябва да има промяна. Другата е кликата, управляваща спорта футзал у нас. Писна ми от некадърни, некомпетентни и незаинтересовани управници. Болшинството от тези, които трябва да са основна движеща сила на спорта, са именно такива. В комисията по футзал има хора, които не знаят че изобщо са там. Други пък грам не ги вълнува какво се случва и какво е нужно за да върви напред. Тези индивиди са толкова некадърни, че не само не умеят да развиват футзала, не само нищо не правят, а буквално пречат на футзала у нас. Докато са там спорт няма да има, няма как да се получи“, каза още Христов.

Той зададе няколко въпроса към тези, които ръководят футзала у нас. По думите му, за да може по-лесно да бъде обяснено на хората, които помагат финансово, защо да продължат да го правят. Въпросите:
Как така отбор с една единствена загуба за цяла година, не може да се класира за финал? За справка -шампионът ще бъде с две.
Как така се променя регламент две седмици преди края, при положение че класирането е ясно?
Как така играеш плей-офи и въпреки, че си непобеден отпадаш?
Какъв е смисъла да си с по-предна позиция в класирането, след като отбор с по-задна е с по-благоприятна програма за финалите, още повече че и да искаш да си примерно трети, не можеш тъй като промяната е при свършен факт?
Кой ще обясни как сто лумпени от публиката те гонят по терена и срещата не се прекратява? Ами не дай си Боже се беше стигнало до нещо по-сериозно? Няма полиция. На делегати и организатори не им пука, за тях е важно да мине „ангажиментът“!

В заключение Симеон Христов бе категоричен, че е необходимо обединение на всички, занимаващи се с футзал, за да има промяна. „Докато хората които се занимават активно с футзал, тези за които спорта е при сърце, президенти, ръководители и собственици на отбори по футзал не седнат и не се обединят в идеята за бъдещето на спорта, всичко ще си върви по старому. Няма как едни да дават мило и драго футзала да се развива, а други от които зависи най-много това, да нехаят и въобще да не ги вълнува какво се случва. Пожелавам успех на всички и дано дойдат по-добри дни за спорта“, допълни досегашният играещ наставник на Одесос-Хидроремонт.