София и Варна в битка за титлата по футзал

11

В началото на април тръгва битката за държавната титла по футзал. За поредна година борбата за трофея ще се води между София и Варна, макар през този сезон във финалните плейофи да участва и шампиона на Габрово Орловец-94. Той обаче е смятан за аутсайдер и едва ли ще се намеси в спора за първото място. Логично, фаворити през тази година са шампионите на София и Варна, съответно Левски София-Запад и Черно море-Мания. Претендент за трофея е и вторият в морската столица Одесос-Хидроремонт, който традиционно участва във финалите на първенството. В спор за титлата влиза още Академика-УНСС (София).

Последният участник пък ще бъде определен в бараж идната неделя. В него един срещу друг излизат завършилите на трето място в София и Варна – Унекс и Гранд Про-Коктейлс. Двубоят е от 18,30 в зала „Орловец“ в Габрово. Наставникът на варненци Димитър Пантев бе категоричен, че е уверен в успеха. „Не мисля, че ще имаме проблеми в баража с Унекс. Убеден съм, че ние ще бъдем шестия тим във финалите на шампионата“, каза Пантев. Той няма да разчита в двубоя на две от звездите на Гранд Про – сърбите Иван Йованович и Хюсеин Назифи, които получиха почивка. За сметка на това в състава ще бъде бившият защитник на футболния Черно море Миша Милошевич.

Схемата през тази година предвижда две групи от по 3 отбора, като победителите в тях се изправят в директен спор за трофея и правото да представят България в Шампионската лига през август. В първата група са Черно море-Мания, Академика-УНСС и Орловец-94, като мачовете ще се играят в зала „Владислав“ във Варна. В столицата пък сили ще премерят Левски София-Запад, Одесос-Хидроремонт и победителят от баража. Мястото на големия финал, който ще се проведе на 22 април, ще бъде определено чрез жребий. Ако за него обаче се класират два отбора от един град, то той ще бъде именно в населеното място от където са те.

EfBet