Гранд Про с труден жребий за Шампионската лига

0

01Носителят на титлата в България по футзал Гранд Про научи съперниците си за основния кръг на Шампионската лига. Варненци ще се изправят срещу класния тим на Бенфика, словенския KMN Добовец и победителя от предварителна група H, който най-вероятно ще бъде Център (Сараево, Босна и Херцеговина).

Двубоите ще се играят в Словения между 29 септември и 4 октомври. Гранд Про започва директно от основния кърг, тъй като заради силното си миналогодишно представяне се изкачи до №15 в ранглистата. От групата на варненци напред продължават първите два отбора, които ще се класират за Топ 16.

„Трудна група. Имаше и по-добри варианти. Бенфика е явен фаворит, а другите три отбора са равностойни и ще има здрава борба за второто място“, коментира пред Petel.bg треньорът на българските шампиони Димитър Пантев.

Първото сигурно ново попълнение в Гранд Про е Даниел Несторов от Левски-София Запад, който подсилва за втори път тима. Варненци най-вероятно ще се разделят с Георги Карагеоргиев, който ще продължи кариерата си в Италия, и с някои от чужденците, които имат оферти от други държави.