Гранд Про среща Левски и ЦСКА в държавното по футзал

1

big_1946

Отборът на Гранд Про се падна в една група с тимовете на ЦСКА и Левски в държавното първенство по футзал. Това определи тегленият днес жребий.

Шампионът на Варна е водач в група “А”, а “сини” и “червени” ще гостуват в морската столица на 8, 9 и 10 април в зала “Владислав”. Гранд Про стартира срещу ЦСКА на 8 април (петък) от 19 часа, а дербито между ЦСКА и Левски е на 9-и от 16 часа. В неделя пък е последният двубой между Гранд Про и Левски.

Мачовете от група “Б” ще се играят в София, като арена на сблъсъците ще е спортната зала в НСА. Варненският представител в този поток е Маг, който ще мери сили с УНСС (шампион на столицата) и Унекс. Първият мач на “маговете” е в събота от 16 часа, а съперник на варненци е отборът на Унекс. В неделя Маг излиза срещу смятания за фаворит за първото място в групата – УНСС.

В следващата фаза на държавното първенство се класират първите два тима от всяка група. Лидерът от едната група играе с втория от другата до две победи. Двубоите са на разменено гостуване, като в първата среща домакин е класиралият се на второ място отбор. Срещите са на 16, 23 и евентуално на 24 април. Финалните плейофи ще играят на неутрален терен на 6,7 и 8 май.