Гранд Про спечели титлата във футзала след 6:1 на финала

0

Гранд Про-Коктейлс спечели държавното първенство на България по футзал. Възпитаниците на Димитър Пантев победиха с 6:1 в изцяло варненския финал с Черно море-Мания. Решителният мач се проведе в зала „Владислав“.

Пет от попаденията за успеха вкараха сръбските футболисти на „професионалистите“. Иван Йованович откри резултата, а малко след това даде асистенция на Йован Станчевич за 2:0. Така завърши и първото полувреме. Валентин Колев-Багера покачи на 3:0 след подновяването на играта, а Хюсеин Назифи се разписа за 4:0. Йован Станчевич оформи своя хеттрик с две попадения, с които резултатът стана 6:0. В последната минута „маниаците“ намалиха с гол, който стана след рикошет.

През второто полувреме за втори жълт картон от игра бе отстранен Бойко Косев-Бобеца. Това отприщи гнева му и в залата страстите временно се нагорещиха, но до инциденти не се стигна.

Титлата е първа за отбора на Димитър Пантев, който завърши трети в градското първенство на Варна, но след това спечели баража за държавното, както и предварителната си група там. Триото в шампионата е изцяло от морската столица, след като Одесос-Хидроремонт взе бронзовите медали.

Снимки ТУК

Състав на шампионите: Исмет Хаджиев, Димитър Пантев, Бойко Косев, Иван Йованович, Йован Станчевич, Валентин Колев, Хюсеин Назифи, Миша Милошевич, Димитър Кръстев, Денислав Димитров, Станимир Атанасов, Мартин Димов, Богдан Димитров.