Гранд Про напред в Шампионската лига!

0

Шампионът на България по футзал Гранд Про се класира за следващата фаза на Шампионската лига, след като спечели своята предварителна група F в европейския турнир. В решителен мач за първото място варненци завършиха 0:0 с Илвес Тампере, което обаче им бе достатъчно за да спечелят групата си.

Двубоят бе изключително драматичен и емоционален, напрегнат и труден. Но пък заради това, триумфът накрая още по-сладък. Нашите си го изтрадаха и заслужиха. През четирите дни доказаха, че са най-добрия отбор в групата и резонно продължават напред. Това се случи по трънливия път, но съдбата просто бе решила днес Гранд Про да не вкара гол. На три пъти играчи в зелени фланелки целеха гредите зад финландския вратар Туомас Калиоинен. Още толкова пъти пък топката минаваше покрай гредата на опразнената финландска врата и излизаше в аут.

В заключителните 8 минути Илвес хвърли всичко в атака, пускайки пети полеви състезател в търсене на скъпоценния гол. В редиците на Гранд Про се усети временна несигурност, но с колективни усилия и с невероятен Исмет Хаджиев на вратата попадение не бе допуснато. При една ситуация публиката изтръпна, но Бойко Косев-Бобеца изби от голлинията шут на Йони Пакола. Няколко секунди преди края пред финландците се откри още една възможност – удар, меле и топката попадна в ръцете на Хаджиев. Последва финалната сирена и луда радост в редиците на варненския клуб. При дебютното си участие в Шампионската лига Гранд Про прескочи първата фаза! Страхотен успех, постигнат с много усилия от страна на всички.

След месец идва ново предизвикателство. Далеч по-сериозно и по-непреодолимо. Следващите съперници на българския шампион са италианския Лупаренсе, словашкия Слов-Матич Братислава и кипърския Омония. Шансовете за преодоляване на тази фаза са минимални, но сега това не е от голямо значение. Гранд Про се пребори за своя успех и е време за празненства.

Гранд Про – Илвес Тампере 0:0

Гранд Про: Хаджиев, Милошевич, Йованович, Несторов, Пантев (Атанасов, Карагеоргиев, Филипов, Димитров, Попчев, Косев, Кръстев)

Илвес Тампере: Калиоинен, Маяама, Теитинен, Инапшба, Пакола (Лайне, Сока, Макинен, Лаитинен, Антонен, Симиля, Грьонхолм)