Футболът се завръща на 5 юни. Черно море играе минимум 7 мача, Спартак чака решение на БФС

219

Черно море ще изирае още 7 или 8 мача от тазгодишния футболен сезон в Първа лига. Това стана ясно, след като от БФС обявиха, че мачовете се подновяват на 5 юни, като ще се доиграят оставащите два кръга от редовния сезон и само половината плейофи в първата шестица и втората седмица, пише “Петел”.

——————-

Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация

——————-

Това означава, че ако „моряците” влязат във Топ 6, те ще изиграят още 7 мача, тъй като преди това гостуват на Берое и приемат Витоша в последните си срещи от редовния сезон.

При положение че Черно море попадне във втората осмица, ще изиграе повече, а ако се класира седми – ще излезе и за директен сблъсък с третия в таблицата за място в евротурнирите.

В момента отборът на Илиан Илиев е на шесто място с 37 точки, колкото има и седмият Берое. Ако варненци вземат поне точка от прекия сблъсък под Аязмото, те на практика ще попаднат в Топ 6, тъй като едва ли някой може да си представи, че впоследствие ще пропуснат да бият последния на „Тича”.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

Ако Черно море не загуби от Берое и завърши с равни точки с него, ще е по-напред в класирането заради по-добри показатели в преките двубои. Както е известно, на 4 октомври миналата година варненци биха заралии с 2:0 у дома.

Във Втора лига Спартак ще очаква крайното решение на БФС, което ще бъде обявено другата седмица.

Както писахме, ПФЛ така ще проведе допитване до клубовете от Втора професионална лига, а от тяхното гласуване ще бъде предпочетен един от следните два варианта за формиране на крайно класиране през сезон 2019/2020:

Вариант А – доиграване на всички 12 кръга от редовния сезон и приключване на първенството на 13 юли;

Вариант Б – прекратяване на сезона във ВПЛ към настоящия момент.

При последния вариант лидерът в класирането към момента получава автоматична промоция за сезон 2020/2021 в ППЛ, а отборите на второ и трето място ще играят баражи срещу представители на ППЛ.

Клубовете от ВПЛ ще трябва да предоставят становищата си до 10 май, а след следващата си среща Експертната група ще обяви предпочетената с мнозинство алтернатива.

Ако се стигне до вариант за доиграване на сезона, на Спартак му предстоят 10 двубоя – със Спартак (Пл), Пирин, Струмска слава, Септември и Черноморец в Балчик, и гостувания на Локомотив (Сф), Монтана, Локомотив (ГО), Литекс и Кариана.

Сезон 2020/2021 във ВПЛ ще стартира на 23 юли 2020 г.

При поява на нови форсмажорни обстоятелства, налагащи повторно преустановяване на първенството, сезоните в ППЛ и ВПЛ няма да се доиграят, а за финално ще бъде прието класирането след последния изцяло изигран кръг. Ако към този евентуален момент финалът за Купа България не е проведен, за участие в ЕКТ ще бъдат заявени първите четири отбора в класирането на ППЛ, в противен случай едната квота ще бъде определена чрез турнира Купа България.