Треньорът на Спартак се оплака от грубости в Симитли: Това не беше двубой, който отговаря на нивото на Втора лига

70

Треньорът на Спартак Васил Петров изрази задоволство от поредните трите точки за тима, спечелени в Симитли, но не и от условията за игра.

„Това не беше двубой, който отговаря на нивото на Втора лига. Нервен мач, още до 15-ата минута освен червения картон имаше два-три удара без топка срещу наши играчи. Явно мислеха, че ще ни респектират, но ние не сме отбор, който ще го допусне“, заяви за „Петел“ Васил Петров.

„Последваха много провокации от страна на домакините и влизания, които често преминаваха границите на допустимото. Играта се изнерви, стана накъсана, футбол на практика не се игра. Теренът не бе добър, но това не е оправдание, тъй като нашият също не е в желаното състояние. Най-важното е, че победихме, но в Симитли много отбори ще губят точки“, допълни Петров.

„Вече се оформиха пет-шеста тима, които ще се борят за елитна промоция. Сред тях са Етър и Миньор, с които предстои да се срещнем. Но за нас всеки мач е важен и ще продължим винаги да гоним максимума и да се стремим да поддържаме постоянно добро игрово ниво“, каза още Петров.

„Дадох три почивни дни на момчетата и в сряда от 16 часа ще подновим тренировки. В паузата на първенството не планираме контрола, тъй като локацията не го позволява. Около нас са само Черно море и Добруджа, с които няма как да играем“, добави наставникът.

„Ще продължим да тренираме в Оброчище, за да пазим нашия терен, на чието тревно покритие се извършват подобрения и състоянието му малко се подобрява. Очаквам Мехмед Сабри да се възстанови от контузията и да е на разположение за домакинството срещу Янтра на 16 октомври. Други кадрови проблеми нямаме“, завърши Васил Петров.