Треньорът на Спартак разкри за сериозни финансови проблеми

133

Треньорът на Спартак Вн Кириакос Георгиу призна в интервю за спортното предаване на Дарик Варна, че не бива да се правят илюзии, че отборът ще си запази мястото във Втора лига, предвид ситуацията, в която се намира.

“И в трите ни мача от началото на годината играхме много приятен футбол. Срещу ЦСКА 1948 ни беше най-силният мач. Момчетата показаха хъс и се опитваха да стигнат до победата. За съжаление не сме го постигнали. Това, че нямаме резултати, не означава, че не се борим. Нашата цел е да покажем добра игра, нищо повече. На 99 % ще изпаднем този сезон. Не си правим излишни илюзии, че имаме подготовка и организация, за да останем в групата. Следваме плана за следващите години да изкараме млади футболисти и да обърнем внимание на школата. Имаме наши момчета”, заяви Георгиу пред “Dnews.bg”.

Той призна също, че има проблеми от финансово естество в клуба: “Квартирите на футболистите не са платени, храната е спряна, витамините свършиха, а пари за транспорт трудно намираме”, каза треньорът.

Не са малко и кадровите проблеми преди неделния мач с Ботев Гълъбово. Аут са Ивайло Русев, Рангел Абушев, както и Томаш Цвятков. Георги Динков, който получи травма в мача с ЦСКА 1948, ще попадне в групата, но няма да започне в стартовия състав.