Треньорът на националния по футзал: Не съм оптимист за доиграване на лигата

60

Боги Марев, който е треньор на националния отбор по футзал и състезател на водача във временното класиране на националната лига Черно море, коментира в интервю за Дарик радио и dsport как Covid – 19 се отразява на календара на този спорт.

——————-

Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация

——————-

„Този вирус събори всеки един спорт в най-долна точка. Знаете, че футзалните ни отбори имаха проблем и преди вируса и реално от 9 февруари няма изигран мач. Това е страшно много време за един спорт. Последната информация, която сме получили от футболния съюз е, че ще се изиграе само третото завъртане в лигата, което означава 4 кръга. Аз не съм оптимист, защото нашият спорт се практикува в зала. Не виждам как може да се случат нещата. Трябва да се слагат уреди, които да измерват температурата. Трябва да се правят тестове, което за аматьорски спорт като нашия, не виждам как може да се случи”, коментира Боги Марев.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

„ В страни като Малта, Словения, Финландия, Унгария и Белгия първенствата приключиха с обявяване за шампион на моментния водач”, добави още Марев.

По повод отложения във времето бараж на България срещу Армения от втория предварителен кръг за Евро 2022, специалистът коментира:

„От УЕФА са ни дали срок мачовете на разменено гостуване срещу арменците да се изиграят до края на демекмври месец. В доста ранен етап още през март, ние коментирахме като вариант октомври, но предвид ситуацията, сега не е ясно кога точно ще се случи това. За нас отлагането на тези мачове е един плюс, за да можем да внесем нужните корекции в играта ни и да си направим необходимите изводи”.