Треньорът на МФК ЦСКА Стелиян Стоянов: Това бе най-трудната ни титла в МФЛ-Варна!

340
Мини футболна лига-Варна

Стелиян Стоянов е мениджър на MFC CSKA . Тимът стана за трети път поред шампион на MFL Varna/МФЛ Варна. Тази година това стана по по-трудния начин, като няколко кръга преди края имаше интрига с втория Любимец-13. В крайна сметка „червените“ спечелиха продължилата 27 кръга Първа лига с 11 точки преднина. Ето какво сподели Стоянов за шампионат 2018/19:

– Стельо, каква е оценката ти за изминалия сезон и спечелената титла?
– Измина един дълъг и тежък сезон, който не започнахме по най-добрия начин и след първия полусезон бяхме на 3-то място. Накрая обаче закономерно станахме шампиони с 11 точки преднина пред втория в класирането.

– Колко силна бе конкуренцията ви?
– Конкуренцията беше сериозна. Общо взето силите са изравнени в Първа лига и както показаха резултатите всеки можеше да победи всеки. Приятна изненада направи отборът на ФК Любимец 13-Варна, който никой не включваше в сметките за медали, но заслужено завърши на второ място.

––––-

Имате абсолвентски празник? Професионалистите от Фотостудио “КЛАСИК” ще запечатат най-запомнящите се моменти. Възползвайте се от промоцията до края на април

–––––

– По-трудна ли беше в сравнение с предните титли?
– Определено това ни бе най-трудно спечелената шампионска титла в Мини футболната лига. Предната година завършихме с един равен мач и само победи, а сега допуснахме три загуби, колкото имахме общо за предните три сезона в МФЛ. Самият факт, че изоставахме на 8 точки от лидера след седмия кръг, показва колко усилия сме положили, за да спечелим за трета поредна година.

– Като цяло как оценяваш нивото на Първа лига на МФЛ-Варна тази година?
– Нивото се вдига постоянно. Както виждате, отбори, които през първите години бяха сред най-силните във Варна, но спряха да се развиват, вече играят по долните дивизии. Първа лига не е място за развлечение или удоволствие. Това е един истински шампионат, в който, ако не даваш 100% от себе си във всички мачове, нямаш шанс да спечелиш.

– Как ти се стори организацията в МФЛ-Варна?
– Първа лига е най-добре организираният турнир по мини футбол в България. Продукт без еквивалент и конкуренция. Телевизионно предаване на всичките мачове, отразяване във всички медии, снимков и видео материал и строги правила за спазване. Общо взето една полу-професионална лига, която няма нищо общо с другите „аматьорски“ лиги.

– Какви са очакванията, плановете и амбициите ви за следващия сезон?
– Очакванията са да намерим още няколко сериозни партньори, които да помагат с издръжката на клуба, и с взаимна работа да подобрим качеството на играта ни. Защото спортът мини футбол се развива страшно бързо и ако спрем на едно място много лесно ще бъдем настигнати от другите отбори. Амбициите ни винаги са големи и при всички положения ще се борим за нова 4-та поредна шампионска титла.