Страхотно! Куп звезди с големи сърца се включиха в Коледния турнир за Рали и Младенчо

368

Много известни бивши и настоящи футболисти се включиха в Коледен благотворителен турнир в помощ на Рали и Младенчо, който стартира днес в Спортен комплекс „Гетсби“ във Варна. Надпреварата, която завършва утре, цели да подкрепи финансово малчуганите Младен и Рали, които имат нужда от всички нас заради редки здравословни проблеми.

Общо 23 отбора се включиха в страхотната инициатива, която тази година е под надслов „Заедно в един отбор“.
В съставите на тимовете личаха имената на куп популярни състезатели от близкото минало, както и на такива, които практикуват и сега любимата на милиони по света игра. Сред тях са Милен Петков, Валентин Станчев, Георги Мирчев, Диян Дончев, Георги Арнаудов, Румен Николов, Живко Бояджиев, Иван Караджов, Иван Найденов, Диян Генчев, Марин Ценов, Николай Минков, Генади Луго, Георги Димитров, Николай Станков-Деко, Иван Дюлгеров, Тодор Каменов, Стефан Дончев, Марин Петров, Георги Костадинов, Пламен Хаджийски, Мирослав Коларов, Вилиян Денчев и много други.
Днешните двубои предизвикаха много емоции. Утре от 11 ч. започват следващите двубои, а в 16,30 ч. е големият финал. Любопитното е, че финалистите ще бъдат определени чрез два потока с различен регламент. Най-важното обаче е, че всички са обединени от каузата за малчуганите.

Ето и резултатите от първия ден:

Група „А“
Гетсби – Дубала 1:3
Алабарма Русе – Дубала 1:2
Аларма – Гетсби 0:3
(напред като №1 продължава Дубала, следван от Гетсби)

Група Б
Ботев-18- Pulse 1:1
Навирачи – Лудогорец 5:1
Лудогорец – Pulse 1:2
Ботев-18 – Навирачи 0:6
Ботев-18- Лудогорец 0:0
Pulse – Навирачи 1:3
(Напред като №1 продължава Навирачи, следван от Pulse)

Елиминации
Спартак Ветерани – FC Varrna 2017 4:0
Любимец-13 – FC INTERSTARS 2:2 (4:3 след изпълнение на дузпи)
ЗС на БФС – Варварите 1:1 (2:3 след изпълнение на дузпи)
Албион – ЦСКА 0:6
Naval Academy – Bon Tour 0:5
Макао – Волов 3:1
Експресбанк – Играчите 3:8
Магнум – Владислав 3:4

Румен Николов, Гунади Луго, Геордги Димитров, ДаниелДимов, Димитър Петев, Николай Минков
Арнаудов, Вилиян Денчев,

Кои са Рали и Младенчо?

Приятелите на Рали
Рали е детенце, родило се нормално и около шестия ѝ месец постепенно започва да се променя. В рамките на няколко месеца Рали губи силите си, контрола на главичката, спира да се обръща, изчезва хубавата ѝ усмивка, спира да гука и плаче и вече не се интересува от играчките си и от заобикалящите я любими хора. След прегледи при множество лекари, през месец Май, постъпва в детската болница в София и се установява, че Рали има дефицит на витамин Б12. Всички симптоми, които Рали има съвпадаха. Семейството и веднага започва терапия с големи дози Б12. Ефекта е моментален, но за съжаление не всички симптоми изчезват. Това поражда съмнения, че може би има и още нещо. Родителите на Рали продължават изследванията с ядрено-магнитен резонанс, който дава основание на лекарите да се съмняват за митохондриално заболяване. Неподходящата упойка за ЯМР, допълнително влошава състоянието ѝ като отключва епилептични пристъпи. Тогава Рали отново постъпва в детската болница в София и там успяват да овладеят пристъпите. Междувременно в пуснато пълно екзомно секвениране. Резулатът за съжаление не е добър. Рали е наследила мутация на митохондриалната ДНК-а. Тя страда от изключително рядко заболяване – Синдром на Лий. С прости думи – митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират.
Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. Също така, за да се забави прогреса на болестта, Рали ежедневно е подпомагана с множество витамини и антиоксиданти. Този богат “коктейл” за нея е жизненоважен като въздуха, и ѝ помага да усвоява нови неща, макар и много бавно.
„Тази болест е много тежка и все още нелечима, но ние правим всичко възможно да подобрим състоянието на Рали, за да има тя по-добър живот. Трудно е, и затова имаме нужда от вашата подкрепа!“, допълват още родителите на Рали.
В помощ на Младенчо

Младен се ражда напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда на време, започва да изговаря своите първите думички, докато един ден, когато става на година и половина му се поставя поредната ваксина Пентаксим в крачето. Малко след това започват проблемите на детето, започват да му се изкривяват крачета, започва да не може да стъпва, скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава състоянието му. Семейството е съкрушено. Последвали са множество прегледи и консултации със специалисти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия.

Нека на Коледа бъдем заедно от един отбор и помогнем на тези две прекрасна слънца!
Заедно можем повече!