Стоичков: Аз съм щастлив, че Илиан прие тази покана в най-трудния момент

11

Легендата на българския футбол Христо Стоичков засипа с похвали треньора на националния отбор по футбол Илиан Илиев, с когото бяха съотборници в представителната ни гарнитура. Носителят на „Златната топка“ призна, че е възхитен от работата на варненския специалист през годините.

„Вижте, аз съм щастлив, че Илиан прие тази покана в най-трудния момент. Оставих тези критики, които бях свикнал да отправям. Научих се на много неща в нашата телевизия. Научих се как да направиш позитивна критика. Имах възможността да разговарям с Илиев, и ми каза: „Ицо, няма начин, трябва да поема ангажимент“. За мен един добър треньор, изключително трудолюбиво момче. Имах възможността да играя с него в последните му мачове в националния отбор. За съжаление не успя да попадне сред 24-а, които бяхме в Америка, но във времето Илиан показа, че е един треньор със страхотни идеи”, коментира Стоичков пред Gong.bg.

„За жалост ние в България имаме много диаманти, които не можем да полираме. В чужбина е обратното, имат малко, но ги полират и стават. Тук имаме много диаманти, на които трябва да се обърне внимание”, каза още родната легенда.