Стартира същинската фаза на АМФЛ-Варна. Въвеждат нова награда

86

Стартира същинската фаза на АМФЛ-Варна. Въвеждат нова награда

Днес стартира същинската фаза на Аматьорската мини футболна лига-Варна. През тази година регламентът бе по-различен, като 50-те отбора бяха разделени на няколко предварителни групи, които трябваше да определят как да бъдат разпределени през новия сезон.
След изиграването на над 150 срещи тимовете бяха разпределени в пет лиги на три нива. Най-висшият ешелон е Premier лигата, която е разделена на две групи с по десет тима. Следва Лига 1, където отново има две „десетки“, и Лига 2, където са последните 10 състава.
Във всички тези групи отборите ще играят всеки срещу всеки по два пъти. Във всяка една ще бъдат определени отделни шампиони и призьори. Следва нова фаза, в която заелите първите четири места в двете Премиер лиги на кръстосана схема ще определят носителя на суперкупата, а тези, завършили от пето до осмо – ще играят за Q CUP SUPER.
На същия принцип продължават и отборите от двете групи в Лига 1. Първите ще определят Супер шампиона, а останалите ще се сборят за Q CUP.
Най-добрите четири тима от Лига 2, заедно с четирите осми тима в горните четири лиги ще играят за купа Q CUP SMALL.
Двубоите отново ще се провеждат на терените за минифутбол на Спортен комплекс “Спартак”.
Организаторите въвеждат и нов приз за всеки двубой – „Играч на мача“, като ще има също така „Играч на седмицата“ и „Играч на месеца“. Това е поредната стъпка към подобряването на организацията на надпреварите под шапката на АМФЛ-Варна.
В последните срещи от предварителната фаза, които се изиграха през миналата седмица се получиха доста интересни резултати.
МФК Монтана излъга с 5:4 Селесао в дербито на непобедените. „Бразилците“ водеха на полувремето с 2:1, а после и с 4:3, но в крайна сметка тимът от Северозапада се добра до крайния успех. Хеттрик заби Вълев, а два гола добави Адвоката. За съперника по два пъти се разписаха Крис и Руснака.
Десант удари Вино и Мезе със 7:5. Русев вкара три попадения, две добави Попов, а по едно – PETELA и Енчев. За „любителите на масата“ реализираха Стойков (3) и Ламбов (2).
Red Partners надигра ЦСКА Аксаково с 6:3. Над всички с три гола за своя тим бе Горанов, а Сашето, Малкия и Колето добавиха по един. За „червените“ отбелязаха Герге (2) и Марто.
FC DJIEN разби Розовите Мамби с 10:2. С хеттрик се отчете Велев, два пъти се разписа Неделчев, а по веднъж – Тодоров, Христов, Жеков, Георгиев и Ранков. За „змиите“ вкараха Славов и Лефтеров.
Атлетик Провадия победи със 7:3 ФК Валекс. Дидо Николов за пореден път бе топреализатор за тима си с четири попадения, две добави Венков, а едно – Янчев. За съперника се разписаха Павката (2) и SEKO.
Castalia излъга Ария с 5:4. Точни за успеха бяха Трифонов, Петров, Николов и Бързев, а Енчев порази собствената си мрежа. Той приключи със своеобразен хеттрик, тъй като вкара два пъти и за своя тим, а по веднъж това сториха Иванов и Наско.
iGaming разби ФК Ураган Невша със 17:2. Велчев заби пет попадения, Михайлов добави четири, Бахов се отчете с хеттрик, Митев отбеляза два, Йорданов и Камберов – по един, а Георгиев си вкара автогол. Жиката и Косата се разписаха за тима от Невша.
Дебелият Балет обърна Лудогорец Доброплодно със 7:6, въпреки че изоставаше на три пъти с по три гола – при 0:3, 2:5 и 3:6. Стайков блесна с хеттрик, а Станев и Ташев добавиха по два гола. За „орлите“ реализираха Данков (2), Петков, Стоянов, Панайотов и Велев.
АМФК Лудата Банда удари МЕТРО Варна с 12:2. Над всички пе Цецо с пет попадения, по две добавиха Енчев и Петков, а по едно – Мишо, Димов и Костадинов. За съперника точни бяха Петров и Георгиев.