Старо Оряхово вече има нов спортен комплекс (снимки)

5

IMG_8954

Село Старо Оряхово вече има нов спортен комплекс. Той дава възможност за провеждане на тренировки и първенства по футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт. Комплексът бе изграден през последната година с европейски средства.

Футболното игрище е с изкуствена тревна настилка и се намира в централната част на спортния комплекс. Полето е оразмерено съобразно действащите правила и нормативи и отговаря на изискванията на УЕФА и БФС за провеждането на официални футболни срещи. Около игралното поле има ажурна ограда с височина 4м. Трибуните за зрители са разположени до северната страна на игралното поле и са с 640 седящи места. Централният блок, над който има козирка, е със 160 места – 48 във VIP ложата и 112 обикновени, а пред него има 4 места за хора с увреждания. В централния блок, на второ ниво са разположени две помещения за журналисти с всички необходими комуникации, както и командно-наблюдателен пункт. На трибуната има две тоалетни за мъже, и по една за жени и за хора с увреждания. Зад нея има пракинг, до който се стига от пътя за Шкорпиловци, със служебни паркоместа, за инвалиди и за посетители.

Достъпът на посетителите е от два входа разположени около централния блок, а също така и по един вход, разположен в срещуположните краища на блоковете за домакини и гости. В обслужващата сграда има модерно обзаведени служебни помещения, медицински пункт, съблекални и стаи за състезатели и съдии. Игрищата за волейбол, баскетбол и тенис на корт са с изкуствена акрилна настилка. Първи на терена ще излязат за тренировки младите надежди от детско-юношеската школа на „Тича” (Долни Чифлик).

IMG_8946 IMG_8947 IMG_8953